Tiszteletbeli Székelyek avatása 2012-ben

2012.10.13.-án 11 főt avattak Tiszteletbeli Székellyé:

A Maszol.ro beszámolója:

Tiszteletbeli Székely avatást tartottak az oklándi unitárius templomban, október 13-án délelőtt, amikor a székelység 11 magyarországi barátja kapta meg a megtisztelő titulust és az ezt tanúsító emléklapot – tájékoztattak a szervezők.

Néhány éve hagyományos rendezvénnyé vált Oklándon, hogy tiszteletbeli székelyeket avatnak Kelemen Levente helybéli unitárius lelkipásztor kezdeményezésére. Első alkalommal 7 személy kapta meg ezt a címet, de mára már a 90-et is meghaladta a számuk.

A jelölteket több személy ajánlása alapján választják ki. Az idei ünnepségen a Tiszteletbeli Székely címet többek között Wetzel Tamás magyarországi miniszteri biztos, Sike Tamás egri borász és Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Hargita Megye Tanácsával testvérmegyei kapcsolatot fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke kapta meg. Bányai Gábor laudációját a szervezők felkérésére Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ismertette.